Nie samą wołowiną człowiek żyje, więc czas na indyka. Kolejny raz z pomidorami

Składniki: (na 4 porcje)
– duży por
– cebula czerwona
– puszka groszku
– żółta papryka
– łyżeczka tymianku
– łyżeczka rozmarynu
– łyżeczka czosnku
– 500 g piersi z indyka
– puszka pomidorów w kawałkach lub całych
– łyżka oleju z orzeszków arachidowych

Przygotowanie:
Pora kroimy w plastry, cebulę w piórka, Paprykę w paski. Groszek płuczemy pod wodą.  Pokrojonego w małe kawałki indyka marynujemy w oleju, czosnku i rozmarynie. Mięso ścinamy w woku na dużym ogniu. Dodajemy paprykę i cebulę, podlewamy połową szklanki wody i gotujemy kilka minut. Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki i groszek. Gdy danie będzie miało zadowalającą konsystencję podajemy z kaszą, ryżem, makaronem lub kuskusem.

Wartości odżywcze pod zdjęciem.

collage-2016-12-06-10_14_52

Wartość odżywcza:
266,1 kcal
31,9 g białka
7 g tłuszczy
17,8 g węglowodanów
9,8 g błonnika