Bla bla bla, przydługi wstęp oparty o to, że lubię żreć, ale nie lubię się wysilać, nie smakują mi ryby, więc wolę ukryć ich smak i takie tam 😉
W sałatce są i warzywka i tłuszcze (nawet sporo) i białko, ale brakuje z deczka węglowodanów złożonych, więc dla zbilansowania posiłku polecam-zalecam dodać pieczywo pełnoziarniste. Albo zaszaleć i dodać makaron pełnoziarnisty. Albo z soczewicy, jeszcze więcej białka! Białko to życie!
Składniki na 3 porcje:
- 110 g tuńczyka z wody
- 3 jajka
- 140 g ogórków kiszonych
- 70 g kukurydzy z puszki
- 70 g cebuli
- 60 g majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Ugotuj jajka, pokrój
- Cebulę i ogórki pokrój w kostkę
- Odsącz kukurydzę
- Wymieszaj tuńczyka z majonezem, kukurydzą, cebulą i ogórkami.
- Dopraw solą i pieprzem do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję:
- 298 kcal
- 16,2 g białka
- 22,2 g tłuszczów
- 7,4 g węglowodanó
- 2 g błonnika
Dodaj komentarz