Bla bla bla, przydługi wstęp oparty o to, że lubię żreć, ale nie lubię się wysilać, nie smakują mi ryby, więc wolę ukryć ich smak i takie tam 😉

W sałatce są i warzywka i tłuszcze (nawet sporo) i białko, ale brakuje z deczka węglowodanów złożonych, więc dla zbilansowania posiłku polecam-zalecam dodać pieczywo pełnoziarniste. Albo zaszaleć i dodać makaron pełnoziarnisty. Albo z soczewicy, jeszcze więcej białka! Białko to życie!

Składniki na 3 porcje:

  • 110 g tuńczyka z wody
  • 3 jajka
  • 140 g ogórków kiszonych
  • 70 g kukurydzy z puszki
  • 70 g cebuli
  • 60 g majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Ugotuj jajka, pokrój
  2. Cebulę i ogórki pokrój w kostkę
  3. Odsącz kukurydzę
  4. Wymieszaj tuńczyka z majonezem, kukurydzą, cebulą i ogórkami.
  5. Dopraw solą i pieprzem do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję:

  • 298 kcal
  • 16,2 g białka
  • 22,2 g tłuszczów
  • 7,4 g węglowodanó
  • 2 g błonnika