Kolejny klasyk, którego na blogu nie może zabraknąć, chociażby po to byście mogli sprawdzić makro posiłku 😉 Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką to jedno z tych dań, które bardzo często gości na naszych stołach, bo jest po prostu szybki w przygotowaniu, tani oraz naprawdę smakowity! Czy to na kanapce, czy jako dodatek do kanapek, sprawdza się świetnie w każdym wydaniu.

Składniki na 2 porcje:

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 80 g jogurtu naturalnego
  • pęczek rzodkiewek
  • pół pęczka szczupiorku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Umyte rzodkiewki zetrzeć na tarce lub posiekać drobno. Szczypiorek posiekać.
Twaróg wymieszać z jogurtem, rzodkiewkami i szczypiorkiem, doprawić do smaku.

Wartości odżywcze na 1 porcję:

170 kcal
21 g białka
6 g tluszczów
7 g węglowodanów
1,7g błonnika