Kolejny klasyk, którego na blogu nie może zabraknąć, chociażby po to byście mogli sprawdzić makro posiłku 😉 Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką to jedno z tych dań, które bardzo często gości na naszych stołach, bo jest po prostu szybki w przygotowaniu, tani oraz naprawdę smakowity! Czy to na kanapce, czy jako dodatek do kanapek, sprawdza się świetnie w każdym wydaniu.
Składniki na 2 porcje:
- 250 g twarogu półtłustego
- 80 g jogurtu naturalnego
- pęczek rzodkiewek
- pół pęczka szczupiorku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Umyte rzodkiewki zetrzeć na tarce lub posiekać drobno. Szczypiorek posiekać.
Twaróg wymieszać z jogurtem, rzodkiewkami i szczypiorkiem, doprawić do smaku.
Wartości odżywcze na 1 porcję:
170 kcal
21 g białka
6 g tluszczów
7 g węglowodanów
1,7g błonnika
Dodaj komentarz