Bardzo często w trakcie konsultacji prosicie o przykładowe dania na szybko, które można zrobić dosłownie w 15 minut, a najlepiej gdyby to było slodkie i można zapakować na drogę i zjeść w biegu.
I jak nie polecam jedzenia w biegu tak polecam wypróbowanie tego przepisu na placuszki z bananów, masła orzechowego i mąki owsianej bez grama dodanego cukru, a i tak z wyczuwalną słodyczą z owoców. Kwaskowatość borówek świetnie dopełnia całości dania. Konsystencją, dzięki masłu orzechowemu, przypominają trochę brownie. Placki są sycącą przekąską, która idealnie sprawdzi się jako pudełkowe danie.
Składniki na 3 porcje:
- 2 banany
- 180 g jogurtu naturalnego
- 100 g mąki owsianej
- 2 jajka
- 40 g masła orzechowego
- 125 g borówek
- 20 g (2 łyżki płatków) migdałowych
- 50 g (2 łyżki) śmietany 18%
Przygotowanie:
W Perfect Mixie | Klasycznie |
– Banany obrać i połamać na kawałki – Do misy włożyć banany, jajka, jogurt naturalny i masło orzechowe, wymieszać 40 sekund obr 4 – Na rozgrzaną patelnię (smażyć bez tłuszczu) nakładać porcje ciasta, posypać migdałami, kilkoma borówkami i dodać porcję ciasta. – Smażyć na złoto z obu stron – Podawać z resztą borówek i śmietaną | – Banany obrać i połamać na kawałki – Banany rozgrznieść widelcem, zmiksować z jogurtem, masłem orzechowym i jajami – Na rozgrzaną patelnię (smażyć bez tłuszczu) nakładać porcje ciasta, posypać migdałami, kilkoma borówkami i dodać porcję ciasta. – Smażyć na złoto z obu stron – Podawać z resztą borówek i śmietaną |

Wartości odżywcze:
461,7 kcal
16,8 g białek
21,4 g tłuszczy
49,2 g węglowodanów
6 g błonnika
Dodaj komentarz