Bardzo często w trakcie konsultacji prosicie o przykładowe dania na szybko, które można zrobić dosłownie w 15 minut, a najlepiej gdyby to było slodkie i można zapakować na drogę i zjeść w biegu.

I jak nie polecam jedzenia w biegu tak polecam wypróbowanie tego przepisu na placuszki z bananów, masła orzechowego i mąki owsianej bez grama dodanego cukru, a i tak z wyczuwalną słodyczą z owoców. Kwaskowatość borówek świetnie dopełnia całości dania. Konsystencją, dzięki masłu orzechowemu, przypominają trochę brownie. Placki są sycącą przekąską, która idealnie sprawdzi się jako pudełkowe danie.

Składniki na 3 porcje:

  • 2 banany
  • 180 g jogurtu naturalnego
  • 100 g mąki owsianej
  • 2 jajka
  • 40 g masła orzechowego
  • 125 g borówek
  • 20 g (2 łyżki płatków) migdałowych
  • 50 g (2 łyżki) śmietany 18%

Przygotowanie:

W Perfect MixieKlasycznie
– Banany obrać i połamać na kawałki
– Do misy włożyć banany, jajka, jogurt naturalny i masło orzechowe, wymieszać 40 sekund obr 4
– Na rozgrzaną patelnię (smażyć bez tłuszczu) nakładać porcje ciasta, posypać migdałami, kilkoma borówkami i dodać porcję ciasta.
– Smażyć na złoto z obu stron
– Podawać z resztą borówek i śmietaną
– Banany obrać i połamać na kawałki
– Banany rozgrznieść widelcem, zmiksować z jogurtem, masłem orzechowym i jajami
– Na rozgrzaną patelnię (smażyć bez tłuszczu) nakładać porcje ciasta, posypać migdałami, kilkoma borówkami i dodać porcję ciasta.
– Smażyć na złoto z obu stron
– Podawać z resztą borówek i śmietaną

Wartości odżywcze:

461,7 kcal
16,8 g białek
21,4 g tłuszczy
49,2 g węglowodanów
6 g błonnika